Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
Fă cum îți zic eu!

Din spitale adunate

Încă o zi minunată la muncă. Secția plină. Tocmai s-a eliberat un loc, într-un salon. Un copil care fusese internat cu o viroză, s-a externat. Fug și astăzi pe coridor, din salon în salon… Sunt doar eu pe tură și infirmiera. La gardă, astăzi, o doctoriță tânără. Rezidentă. Înfumurată și mândră. Una dintre acelea care nu se coboară la nivelul asistentei să vorbească. Transmite doar din ușă, ce are de spus, de obicei pe un ton ridicat. Pentru ea, echipa medicală e ceva învechit. În urma consultului de la gardă, concluzionează dânsa că pacientul trebuie internat. Ok. Dar locuri? Oare unde să pună? Stai că tocmai s-a eliberat un loc…Vine cu pacientul, îi spune să aștepte cam o jumătate de oră pe coridor, până se pregătește patul. Și cu un ton autoritar îi spune infirmierei să schimbe lenjeria și să pună lampa cu lumină UV, deasupra patului să se facă dezinfecția pe loc. Încercările infirmierei de a-i explica că nu poate pune lampa, că pe patul vecin este internat un bebeluș cu mama, s-au soldat cu replica: ” Eu sunt medicul, eu hotărăsc! Fă cum îți zic eu și nu mai comenta! ” . Infirmiera, săraca, ce să facă? S-a conformat. Nici măcar nu a mai îndrăznit să mă întrebe ce să facă… A schimbat așternuturile și a pus lampa în salon. Bebelușul din patul vecin dormea, mama stătea de vorbă cu vizitatorul: tăticul copilului. După vre-o douăzeci de minute, apare tăticul bebelușului, cu ochii roșii, bâjbâind. Nu mai vedea bine, nici mama bebelușului. Eu nu înțelegeam ce se întâmplase. M-am dus în salon și am văzut lampa pornită. Am scos-o din priză și am chemat infirmiera care mi-a relatat ce se întâmplase și cine a hotărât să se pună lampa în salon.Domnișoara doctor nu a mai avut curajul să vină să vadă ce se întâmplase cu bieții părinți. A avut noroc de părinți buni. A scăpat ca prin urechile acului, din păcate, însă, domnișoara, devenită doamnă între timp, mai profesează și azi.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


© 2019 În lumea mea!