Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
Nesimțirea poate ucide!

Alandala

Nimic nu mă enervează mai tare în țara asta ca nesimțirea! Și asta pentru că un gest elementar de nesimțire poate ucide. Mai ales când îți parchezi mașina pe tot trotuarul. Știi, dragă domn ( domnișorică sau doamnă) nu toată lumea trebuie să folosească un autoturism să se deplaseze prin oraș. Unii o fac pentru mișcare, alții n-au bani nici măcar de bilet, alții ies cu cărucioarele la plimbare sau merg cu copiii la școală, alții mai năpăstuiți de soartă circulă în scaun cu rotile. Pun pariu că nu știai asta, nu? Sau știai dar ai avut așa o pierdere de memorie, când parcai pe tot trotuarul? Dacă e așa pune un semn pe bord să îți aduci aminte. Nu de alta, dar sunt sigură că atunci când ai învățat pentru ” a te face șofer cu acte”, erau și pasaje despre cum să parchezi corect. Din câte îmi aduc eu aminte, nu scria nicăieri că trebuie să parchezi pe trotuar. Trotuarele sunt pentru pietoni. Da, amărâții ăia care merg pe jos! Și care întâmplător plătesc impozite la primărie! Și de aceea e dreptul lor să folosească trotuarul în siguranță. Nu o dată când am atras atenția cuiva, am auzit replica: ” și unde să parchez?” În locuri special amenajate. În parcare!!!  Nu sunt locuri de parcare suficiente? Cere de la primărie!!! Sau du-te 50 de metri pe jos, că un pic de mișcare nu a făcut rău nimănui. Sau dacă chiar nu ai altă soluție ( și uneori îți dau dreptate! ) și trebuie să parchezi acolo pe trotuar, lasă spațiu suficient și pentru cei cu cărucioare și în scaune cu rotile. Așa ar fi de bun simț, într-o țară civilizată ( că tot ne batem cu pumnii în piept când vorbim de România!)

Personal, nu cred in răzbunarea pe mașină ( zgâriat, murdărit, lipit afișe, etc) așa cum cred unii că ar trebui. De aceea nu am făcut- o niciodată. Cred însă în comunicare și apel la conștiință. Și mai cred că nimeni nu ar putea trăi știind că un om a murit din cauza lui. Pentru că e ceva care te macină și te urmărește, chiar dacă nu recunoști. Probabil, unii dintre voi, vor zâmbi ironic, gândind la drobul de sare, dar când dai ocazia permanentă pietonului să iasă pe șosea să ocolească mașina ta parcată  pe tot trotuarul, se poate întâmpla oricând. Și ar putea fi o cunoștință, o rudă sau chiar un prieten de-al tău.

Dacă ai citit acest mesaj, ai înțeles ce am spus aici și nu mai parchezi pe tot trotuarul, îți mulțumesc că ai avut în vedere salvarea unor vieți nevinovate. Toate bune! 🙂

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


© 2019 În lumea mea!