Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
A început și grădinița!

Alandala

Grădinița a început și odată cu ea au ieșit la interval acei superpărinți, care le știu pe toate, cunosc totul, care au cel mai cel copil din lume și care evident e nemulțumit de nimic. Mereu suspicios, nu are încredere în instituția în care și-a înscris copilul. Fetița mea a început grădinița, la stat. O grădiniță drăguță, cu oameni amabili și program prelungit. Înainte de marea deschidere oficială, educatoarele s-au simțit obligate să organizeze o ședință cu părinții copiilor de grupa mică. Mi se pare foarte bună ideea, mai ales că a fost prezent și un psiholog, care a dat niște sfaturi pertinente și corecte referitoare la pregătirea copilului pentru noua etapă: grădinița. Doar nu vă imaginați, că omul a reușit să prezinte tot ce avea de spus, nu-i așa? S-au năpustit asupra lui ca hienele: „Cum adică, să nu îmi pup copilul de 100 de ori în ușa clasei și sa-l las plângînd acolo?”„Cum?nu aveți olițe?” „De ce să nu stăm și noi cu copiii câteva ore să vedem cum se comportă?” „Cum adică, nu pot să-l alăptez, chiar dacă are 3 ani?Păi, copilul meu doarme numai la sân, indiferent în ce perioadă a zilei doarme.” „Copilul meu nu va mânca la grădiniță, dacă nu pot să îi aduc mâncarea de acasă. Eu în mâncarea de aici nu am încredere…” „Bani de rechizite? Să cumpărăm noi rechizite? Era vorba de învățământ gratuit, nu de plată.”„Ce sistem comunist e ăsta dacă la ora 8,30 se închide ușa la grădiniță? Dacă fetița mea vrea să doarmă mai mult, de ce să o stresez cu trezirea?” Astfel că de la o ședință care trebuia să dureze o oră, ne-am întins până la 3 ore!!! 3 ore de discuții inutile, aberații, nemulțumiri și alte fițe. Ca să înțelegem în final, că jumătate dintre părinți nu își vor lăsa copiii să mănânce și să doarmă la grădiniță! În această situație, am și eu o mare dilemă: De ce i-au înscris acolo, din moment ce oferta de grădinițe particulare e bogată în  oraș? De ce au înscris copiii, la o grădiniță cu program prelungit, dacă tot îi iau la amiază de la grădiniță? Întreb și eu, nu era mai simplu sa-i înscrie la program scurt? Și în general, de ce apelezi la o instituție în care nu ai încredere?

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


© 2019 În lumea mea!