Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
Bolnavii nu ies in stradă!

Dileme

De multe ori m-am întrebat de ce sistemul de sănătate și cel de învățământ, merg așa prost? Totuși, ambele au parte de profesioniști. Că există în ambele uscături, e evident. Dar de ce rămân în sistem? De ce nu sunt excluși, pentru a face loc altora competenți? Nu ar trebui să fie prea greu. De ce nu se gasesc soluții pentru migrația din sănătate? De ce se ascund parțile negative ale sistemului sanitar și de ce sunt trași la răspundere cei cu intenții bune? Nu poate fi vorba de neștiință sau incapacitate, ci de rea voință. De politică și manipulare în masă. De prostie și boală. M-am gândit mult la acest aspect, am citit multă istorie, am urmărit multă politică și mi-a fost greu să înțeleg. Apoi când am înțeles într-un final, mi-a fost și mai greu să accept. E vorba doar de politică și de manipulare. Nu de vre-o conspirație ( cum era convins un taximetrist, zilele trecute!) sau de neștiință. Nici vorbă. E așa simplu, în final: proștii și bolnavii sunt foarte ușor de manipulat, de ținut sub control. Și nu vor ieși niciodată în stradă! Și în acest fel niciodată nu va mai exista o „revoluție” care să schimbe clasa politică. Un om fără școală va crede tot ce îi spui, nu te va contrazice pentru că nu știe. Nu are de unde să știe. Că doar, vorba aceea : „Școala te face om! ” Și pe mulți i-a făcut. Pe mulți i-a ajutat să își depășeasca limitele, condiția  și astfel și-au schimbat viața. Despre un bolnav ce sa mai spun? Nu are puterea fizica sa iasa in stradă, să protesteze, să ceară. Chiar daca mental conștientizează, fizic nu poate face nimic.  Politicienii sunt cei care dețin puterea, ne duc încotro vor ei. Ei sunt aceeași ( poate unii mai tineri!) și au aceleași metode de manipulare, căci prin asta își asigură continuitatea. Își transmit unul altuia ștafeta. Dar oare, chiar nu mai putem face nimic?

madridProtest_2190996b


5 răspunsuri la “Bolnavii nu ies in stradă!”

 1. Attila spune:

  Din pacate bolnavi garage scoala pot FI manipulati ! Ei nu au tupeu Sa se impotriveasca in Fata medicului. Medici majoritatea sunt PCR isti SI se impun. Acuma daca Ai fost consultant SI trecut PE foaie la un Dr. La el ramai PE vista nu Te Mai consults colegu de breasla chiar daca Tu nu esti multumit de serviciile Lui.

 2. Gabi spune:

  Schimbarea sistemului se va produce doar in momentul in care membrii acestuia doresc schimbarea! Bolnavul se va simti in siguranta si va avea incredere in sistem atunci cand va realiza ca bunastarea lui este in centrul activitatii lucratorilor din sanatate.

  • ioana s. spune:

   @Gabi:lucratorii din sanatate trebuie sustinuti de pacienti. Iar pacientii sa-si cunoasca drepturile si sa si le ceara. Sub toate formele.

   • Gabi spune:

    Cu tot respectul, in momentul in care ai nenorocul sa te gasesti in postura de pacient nu ai timp sa sustii pe nimeni! Dreptul la ingrijiri cu demnitate , fara umililinte si fara tortura este un drept garantat de Declaratia Universala a Drepturilor Omului.Mai mult decat oricine asistentii medicali prin pozitia privilegiata pe care o au sunt aceia care au datoria sa incerce sa promoveze si sa asigure in limita competentelor acest drept.

    • ioana s. spune:

     iti dau dreptate Gabi. Chiar zilele astea m-am gasit in postura de mama internata cu copilul. Ceea ce am trait a fost o adevarata aventura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


© 2019 În lumea mea!