Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
Nu știu unde să caut!

Dileme

Clinica de recoltare cu laborator de analize inclus. Astăzi fac serviciul la recepție împreună cu noua colegă. Să învețe și ea să lucreze cu programul informatic. Norocul nostru că nu aveam fonduri CAS și nu se recolta decât contra cost. Nu era lume multă că nu mulți își permit în zilele noastre să plătească o groază de bani pentru analize și investigații. Primii trei pacienți i-am preluat eu. În timp ce lucram cu programul, îi explicam ce are de făcut. Părea că a înțeles. Următorii doi, i-a preluat ea. Eu dictam analizele, ea introducea datele în calculator. I-am mai explicat pe aici, pe-acolo unde am văzut că nu se descurcă. La următorul pacient, am lăsat-o singură la recepție să facă ea totul. Eu am intrat la sala de recoltare. Mi-am pregătit materialele pentru recoltat și așteptam răbdătoare pacientul. După câteva minute lungi, cât o zi de vară, se deschide ușa sălii de recoltare și… Surpriză! În locul pacientului intră colega mea de la recepție cu o hârtie pe care erau scrise de către medic,toate investigațiile pe care le avea de făcut pacientul. Și zice:„ Am reușit să găsesc toate analizele și le-am introdus în calculator. Numa’ una nu o găsesc nicăieri. Ultima. Nu e în calculator, nu e în pliantele cu prețuri, nu știu unde să o caut.” Și-mi întinde foaia să văd despre ce analiză e vorba. Când am citit hârtia, o fracțiune de secundă m-am întrebat dacă să mă enervez sau să râd. Am ales să râd în hohote. Era vorba despre EKG.


4 răspunsuri la “Nu știu unde să caut!”

  1. Attila spune:

    Buna! SI EU sunt asistent medical inactiv, Dar cred ca stiam EKG CE inseamna . Cred ca colega ta e Mai slab pregatita Dar in viitor Sa fie o Buna profesionista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


© 2019 În lumea mea!