Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
Când prea mult înseamnă inconștiență!

Dileme

Smoking-cannabis

Îmi aduc aminte de această întâmplare de parcă ar fi fost ieri. M-a șocat atunci și mă șochează și acum când îmi aduc aminte. Era vară, cald, geamul laboratorului în care lucram era deschis larg, deoarece înăuntru era o căldură care îți tăia respirația. Așteptam să ne vină mâncarea comandată telefonic să ne putem lua pauza de masă. Din când în când, îmi aruncam ochii prin geamul deschis. Și tocmai am văzut un autoturism care parca sub geamul deschis. Fiind un parter înalt, într-o casă veche, cei care treceau pe trotuarul de sub geam nu mă puteau observa. Eu însă aveam o priveliște bună. Nici cei din autoturism nu m-au putut observa. Pasagerii erau 2 copii, un tătic ( șoferul), o mămică și o bunică. Cel mai mic dintre copii dormea într-un scaun de mașină. Al doilea copil, împreună cu mama și bunica, au coborât din mașină și s-au îndreptat spre policlinica din apropiere. Tăticul a rămas în mașină, să păzească somnul celui mic și să aștepte reîntoarcerea celor plecați. După câteva minute, domnul scoate din bordul mașinii o pungă transparentă -în care se vedea clar că era canabis- o mașinuță de rulat, foi de țigară și filtre. Și-a făcut omul o țigară și a fumat-o toată în mașina cu geamurile deschise. Mirosul puternic de canabis ajungea până la mine, ceea ce mi-a confirmat bănuielile. Am rămas la geam, stupefiată, să urmăresc ce se întâmplă mai departe. A terminat de fumat țigara, și-a sprijinit capul pe tetieră și a rămas așa preț de câteva minute bune. Am crezut că a adormit. Nu, nu adormise, era doar cuprins de moleșeală. Copilul din spatele lui se trezise și își căuta jucăria. Tăticul s-a mobilizat cu greu să i-o dea. Ieșise din mașină. Abia se putea ține pe picioare. Se uita la oamenii de pe stradă și râdea. Se juca cu frunzele unui tei, râdea și se balansa. Cineva l-a întrebat ceva, nu a putut să răspundă coerent, printre hohote de râs. Stupoarea mea creștea, odată cu curiozitatea de a vedea ce se întâmplă mai departe. Bănuiala că va conduce sub influența drogului mi s-a confimat la puțină vreme, odată cu revenirea celor două doamne și a copilului. A pornit în viteză, lăsînd în urmă o dâră de praf și fum. M-am întrebat atunci, mă întreb și acum: Cât de inconștient poți fi, dacă pui în pericol viața copiilor tăi și a altor oameni pe care îi iubești? Nu încercați să mă lămuriți că nu e mare filozofie, că marea majoritate fumează marijuana în zilele noastre, nu veți reuși să mă convingeți. Orice substanță care încetinește viteza de reacție la volan și îți distrage atenția, pune în pericol viața unor oameni nevinovați. Oricum ar fi, canabisul, cu bune si rele, este un drog. Iar asta nu o puteți nega.

joint

joint


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


© 2019 În lumea mea!