Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
Dacă tot treceam pe-aici…

Dileme Din spitale adunate

Duminică seară. Prima mea tură de noapte din această lună. Și pentru că e perioada concediilor, sunt de serviciu la ambulanță. Adică, la demisolul clinicii, singură ca un cuc, în așteptarea cazurilor urgente. E bine aici… E liniște. Nu se aude decât apa din țevile de canalizare. Deasupra mea nu e nimeni,abia un etaj mai sus începe secția de pediatrie. Imi place aici, pot citi în liniște, pot asculta muzică la căști sau pot ieși în curtea spitalului să respir aerul răcoros al nopții.

N-am apucat să citesc trei rânduri,când văd ușa cabinetului de consultații că se deschide. Las cartea din mâna și grăbită ies in întâmpinarea pacientului. Mă liniștesc instant când văd că e doar o consultație simplă. O mamă cu băiețelul ei.”Bună seara, zic. Ce s-a întâmplat?  – Știți, noi acuma venim din parc. Și dacă tot treceam pe aici ne-am gândit să intrăm să ne vadă un medic.” Pun mâna pe telefon și rog medicul de gardă să coboare pentru consultație. Două minute mai târziu  îl aud cum cheamă liftul. În tot acest timp, încerc o conversație profesională cu mama: ” Până vine domnul doctor, să îi luăm temperatura copilului și sa îl cântărim.- Nu are febră, zice mama cu un glas hotărât, refuzând categoric să ma lase să ating copilul. Vorbesc doar cu medicul, nu cu dumneavoastră.” Salvarea mea a fost medicul care tocmai intra pe ușă. „Bună seara, doamnă, ce s-a întâmplat? – Bună seara. Noi tocmai venim din parc și dacă tot treceam pe-aici, am intrat să vă cerem părerea. Copilul meu a făcut febră joi , a vărsat iar spre seară a început să și tușească. Vineri am fost la medicul de familie și ne-a dat niște siropuri. ( Doamna face o pauză, scoate din geantă două sticle cu sirop și le pune pe masă). Și eu vreau să vă întreb doar dacă siropurile astea sunt bune! Dacă medicul de familie ne-a dat tratamentul care trebuie!!!!”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


© 2019 În lumea mea!