Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
Nu vă supărați, deranjez?

Dileme Din spitale adunate

Tură de noapte. Ora 2,00 a dimineții. În tot spitalul o liniște deplină. Până și cei 20 de bebeluși, ca printr-o minune, dorm toți deodată. E așa plăcut să asculți liniștea… Dar, în timp ce îmi savuram ceaiul de mentă, sună telefonul pe linia permanentă de urgență. Răspund, convinsă fiind că cineva are o urgență.

„- Bună dimineața, Clinica …., asistenta…. Cu ce vă pot ajuta?-Nu vă supărați, deranjez?– Nici vorbă, spuneți, ce problemă aveți? – Dumneavoastră sunteți asistenta de la copii, vă știu. Ieri când ne-am externat, dumneavoastră ne-ați îmbrăcat fetița. – Aaa, sunteți doamna…, ce ați pățit, doamnă avocat? – După cum știți, fetița mea nu prea mănâncă la sân. De două ore plânge, fără oprire, mă gândesc că îi este foame… Vreau să îi dau lapte praf, cum procedez? – Cel mai bine e să puneți fetița la sân, dar dacă doriți să îi dați lapte praf, pentru liniștea dumneavoastră, puteți să îi dați. Puneți într-o sticlă de bebe apă fiartă și răcită și îi faceți lapte. – Cât de rece trebuie să fie apa? – La temperatura camerei, zic. -Dar doamnă asistentă, nu am termometru de măsurat apa. – Nu vă trebuie termometru. Încercați temperatura apei în contact cu pielea mâinii dumneavoastră. – Și cum prepar laptele? -Scrie pe cutie: o măsură la 30 ml de apă. Faceți câte măsuri credeți că e nevoie. Puneți apa în sticlă, peste ea, măsurile de lapte praf, amestecați sau agitați sticla și gata. – Am înțeles, dar mai am o întrebare: Cu ce amestec laptele în sticlă???”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


© 2019 În lumea mea!