Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
Ce vrei tu?

Alandala

În spitalul de copii mi-a fost cel mai drag să muncesc, poate și pentru că acolo mi-am început cariera  în nursing, dar cu siguranță pentru că mi-s tare dragi, ființele astea mici, nevinovate ,sincere și atât de drăgălașe… Dar mi-s dragi și mămicile lor care nu reusesc niciodată să mă facă să mă plictisesc de meseria asta. Dar mămica despre care vreau să vă povestesc acuma, mi-e cea mai dragă, după aceea despre care v-am scris săptămâna trecută. Asta, tot din aceeași tagmă, neam, mă rog, numai că mai tânară. Să tot fie în jur de 15 ani. Mămica asta adolescentă, avea o fetiță de 6 luni, era internată aici cu copilul pentru că fetița se născuse cu un hemangiom al buzei superioare. No, nu știu să vă spun cum o chema, sau dacă numele pe care ni l-a spus era cel real, că doar nu avea ”boletin”, iar fetița nici vorbă de certificat de naștere. Trimisă de la Baia-Mare, la Cluj cu salvarea, că ”aci-i mai bine”. Și este doctor de copii care opereaza, e profesor chiar, dar nu ia pe oricine, nuuu, numai dacă te trimite din altă clinică. Cât am muncit eu în acest spital, nu a existat vre-o mamă, care să nu fie lăsată să stea cu copilul ei. La fel și asta. Pat mare pentru ea, pătuț cu gratii pentru fetiță. Și pentru că era la hotel cu cazare și mâncare, făceam eu tot: spălat copil, schimbat copil, cântărit copil, administrat medicație copil. Singurul lucru pe care îl făcea era să îl hrănească. Aaaa, nu de la sân, nu. Că n-avea lapte. Îi dădeam noi sticla de lapte praf. Dar nu știu ce naiba se întâmpla, dar fetița asta, ori dormea exagerat de mult, ori țipa ca din gură de șarpe. Și cântarul nu arăta nici cum că fetița crește în greutate. Din contră uneori, scădea. Și avea 7 mese : 4 de lapte și 3 de mâncărică la sticlă. Și nu mă lămuream ce se întâmplă, până într-o zi, când am intrat în salon pe neașteptate. Ce făcea mama? tocmai bea laptele din sticla fetiței. Când, șocată de cele văzute am întrebat-o de ce face asta, că doar i-am dat  mâncare și ei, mi-a răspuns, deranjată de-a dreptul : ” ce vrei tu? Și gura mea trebe să mănâncă! ”

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


Taguri


© 2019 În lumea mea!