Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
”Dumnezo, nu culcă-te!”

Din spitale adunate

Cu multă vreme în urmă, într-unul din spitalele din România, în care am muncit serios, se afla internat într-un salon de 4 paturi un domn, cioban de meserie, gen Gigi Becali. Și domnul acesta, cam în jurul vârstei a doua, era operat de ceva vreme la stomac  și avea dureri îngrozitoare. Primise toate tipurile de calmante și minore și majore… Nu era mulțumit, pentru că tot simțea durerea. Și mereu striga după noi, asistentele: ” Tuuuu. Vreau ceva de durere, tuuuuuu, nu înțelegi că doare? ”  Degeaba încercam să îi explicăm că injecția pe care i-am administrat- o încă nu își făcuse efectul și că nu mai avem ce să îi dăm la interval așa scurt, el o ținea pe a lui. Una și bună! ” mnezăii mătii de curvă, dă-mi ceva de durere. Io pot să mor aicea și nu îmi dai un calmant”. Dacă mergeai să îi faci o injecție te înjura de mama focului, că îl doare. Nimic nu era bine. Vecinul lui de pat, un om în vârstă, cu frică de Dumnezeu, de naționalitate maghiară,  se tot minuna  de comportamentul bietului bolnav. Om bătrân, de la țară, nu suporta   vocabularul vecinului de pat. Încerca el să îi vorbească frumos, îl ruga sa nu mai înjure, că il supără pe Dumnezeu și pe noi. Bineînțeles, că de fiecare dată când deschidea gura, o ploaie de înjurături se abătea pe capul sărmanului bătrân. După două zile , acesta se ruga la Dumnezeu și la domnul doctor să îl lase acasă că el nu mai rezistă. Tocmai ieșise medicul din salon, când auzim o bufnitură puternică în salonul cu pricina. Căzuse aplica de plastic a neonului din salon, tocmai între paturile celor doi. Pacientul nostru, cel nemulțumit încremenise. Nu mai scotea o vorbă. Era o liniște deplină în salon, fiecare meditând la cele întâmplate. Fiecare din noi, încercam să înțelegem cum de s-a întâmplat, așa ceva. Bătrânelul cu satisfacție în privire și în glas, murmură: ” vezi?  Ți-am zis io,că Dumnezo, nu culcă-te!”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


Taguri


© 2019 În lumea mea!