Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
Să nu fim ipocriți!

Alandala

Tot mai des apar pe rețelele de socializare, poze cu copii din perioada comunistă vs copii din generația actuală, însoțite de mesaje:„ era mai bine așa, decât așa”, „era mai bine atunci, decât acum ”. Noi, parinții de astăzi, suntem copiii de atunci. Ne jucam afară cu mingea și prin bălți, pentru că nu aveam altceva de făcut. Jucăriile de atunci erau puține, nu aveai multe alternative.  Aduceți-vă aminte pentru o clipă, cum era când cineva printr-o minune avea o jucărie chinezească cu baterii! Cred că fiecare dintre noi, visa la jucării, despre care auzise în șoaptă pe undeva. Trebuie să fim conștienști de trecerea timpului și de faptul că vremurile se schimbă. Însă conflictele dintre generații vor exista mereu. Au fost și vor mai fi, pentru că nu înseamnă că dacă noi nu înțelegem, clar nu e bine. Pentru generația actuală e bine și asta e tot ce contează. E normal ca pe masură ce tehnologia avansează, copiii să fie mereu în pas cu dezvoltarea. Ca adulți vor fi mai flexibili la schimbări.

În altă ordine de idei, dacă tu ca părinte, ții neapărat să ai un copil care se joacă mai mult afară, care citește, cine te oprește să faci asta? Ești singurul în măsură să transmiți mai departe valorile la care ții. Și apoi, dacă ne gândim bine, noi, copiii de ieri , le oferim copiilor de azi, toate lucrurile pe care le condamnăm. De cele mai multe ori, am făcut asta și din frustarea că nu am avut în copilărie ceea ce doar visam. Sau ca să nu se simtă ei niște frustrați așa ca noi, care am avut mult de suferit cândva, că nu știam să folosim un calculator. De aceea,trebuie să lăsăm fiecare generație să se bucure de copilărie, așa cum simt ei că trebuie să o facă! Să nu fim ipocriți!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


© 2019 În lumea mea!