Aceasta este lumea mea și-mi place să trăiesc în ea!
„Nu trebe să știe să citească…”

Din spitale adunate

Primul meu job de asistentă medicală a fost la spitalul de copii. Fiind nouă, m-am perindat pe la toate etajele, prin toate secțiile și am făcut cam de toate. Că, na, ești la început și trebuie să înveți de toate. Am învățat, nu-i vorbă, dar am și trăit multe. M-am lovit de mulți pacienți. Sigur că fiind spital de stat, se internau pacienți de toate categoriile sociale. Acolo mamele au voie să stea cu copiii lor, indiferent că-s sugari, copii mici, elevi sau adolescenți. Una dintre mamele astea, mai colorată la ten, cu multe metale pe corp, de undeva din sudul țarii, se internează cu copilul ei, care săracul avea o problema cronică, o boală genetică, plus că băiat fiind, trebuia operat la testicule. In loc să-i fie la locul lor, unul era prin abdomen. Doamna doctor de salon, o femeie finuță, elegantă, cu mult bun simț, consultă copilul, recomandă analize, face investigații, vorbește cu chirurgul, i se explică mamei că există riscuri, mama acceptă, semnează hârtiile și gata!  După câteva zile, copilul se transferă la chirurgie, pentru operație. Operația reușește, însă în urma unor complicații, post operatorii, copilul intră în comă. Se vaietă mama, se jelește, îi promite doamna doctor că va face tot ce-i stă în putere , să-l aducă la liman. Eforturile i-au fost răsplătite , copilul și-a revenit, mama în culmea fericirii. ” Mămică dragă, copilul e bine, doar că a rămas cu niște sechele la intelect, va fi greu la școală cu el, zice doamna doctor. Chiar îmi pare rău, că s-a întâmplat asta, dar vezi, dumneata și boala inițială…” Mama fericită, că odorul ei trăiește zice : „ Lasă, doamna doftoră, mâncu-ți sufletu, lasă, că nu trebe să știe să citească, e important să fută!”

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine


Sunt un cetățean al României. O Românie în care să îmi fie drag să trăiesc.

Cele mai populareVREAU SĂ TRĂIESC!!!

Mă numesc Răzvan. Am doar 1 an și 9 luni si sufăr de o formă congenitală de sindrom nefrotic. Sunt internat din octombrie 2016, la Clinica Pediatrie 2, Cluj Napoca, secția de nefrologie. Medicii au incercat diverse tratamente, pe uneleCitește mai multDrepturile pacienților? Doar pe hârtie.

Sâmbăta trecută, am fost nevoită să ajung și la  UPU pe Moților, cu copilul cel mic. Febră 40 de grade, care nu ceda la nimic. Am luat un taxi, că la salvare aveam ceva de așteptat și am ajuns laCitește mai multDe ce contează bacul?

Deși auzisem destule zvonuri,  nu puteam să cred că la școala postliceală de asistenți medicali, te poți înscrie fără diploma de bacalaureat. Însă articolele din presă de săptămâna trecută mi-au confirmat acest fapt. Și recunosc că am avut un șoc. Un mareCitește mai mult


Taguri


© 2019 În lumea mea!